Waarom activiteiten essentieel zijn op jouw Open Bedrijven Dag

Roeli Borrenbergs

Roeli Borrenbergs

Geplaatst op

3 minuten lezen

Waarschijnlijk heb je het ons al duizenden keren horen zeggen: zorg dat er iets te doen of te zien is. We kunnen ons voorstellen dat deze opmerking enige vragen opwekt. Want, waarom zijn die activiteiten op 25 maart nu zo belangrijk? Dat leggen we je graag even uit.

Kijkje achter de schermen

Bij sommigen bedrijven ben je al eens binnen geweest omdat ze vaker open zijn. Bij andere heb je nog geen idee wat je te wachten staat. Bij elke deelnemer is het anders, maar één ding is zeker: een bezoeker wil graag zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat.

Zorg er daarom voor dat je op zaterdag 25 maart iets laat zien wat bezoekers normaliter niet kunnen zien. Denk aan de hal waar alleen maar medewerkers komen of een kijkje in een bedrijfswagen. Wanneer je hetzelfde laat zien als op een ‘gewone zaterdag’ is een bezoeker simpelweg minder snel getriggerd om langs te komen.

Tentoonstellen óf demonstreren

Je kent zelf het verschil natuurlijk, maar voor een bezoeker kan dit een wereld van verschil zijn. De beleving is velen malen anders wanneer je een product of dienst in actie ziet dan wanneer je er alleen maar naar kunt kijken. Soort van het verschil tussen het kijken naar een plaatje van een lekkere maaltijd óf de maaltijd daadwerkelijk kunnen eten. Snapje?

Mond-tot-mondreclame

Wat je eigenlijk wil uitlokken is dat mensen over je praten. Maar dan wel in de positieve zin. Een vette activiteit draagt hier uiteraard aan bij. Want wist jij dat je vorig jaar bij het bedrijf Mega-Inliner een zelfgetapt biertje kon komen drinken? Dat is nog eens een toffe activiteit.

De keuze is reuze

Je moet opvallen! Met 99 deelnemers hadden we vorig jaar ook een veelvoud aan bezoekers. Maar je wil wel dat die bezoeker dan voor jou kiest. Komen ze langs voor de oliebollenkraam of bijvoorbeeld voor de lasworkshop? Bedenk voor jezelf waarvoor jij bij een bedrijf langs zou komen.

Schreeuw het van de daken

Hopelijk begrijp je net zoals wij waarom het zo belangrijk is om iets tofs te organiseren. Daarbij is het niet alleen leuk voor de bezoeker, maar kan jij of je collega ook al je organisatie skills uit de kast halen. Hulp nodig bij het bedenken van activiteiten? Lees dan snel onze blog: 15 ideeën voor jouw Open Bedrijven Dag.

Lees verder


Roeli Borrenbergs

Geschreven door

Roeli Borrenbergs

Eventmanager