Open Bedrijven Dag: meer dan 4.000 bezoekers online

Tayfun van Zantvoort

Tayfun van Zantvoort

Geplaatst op

De Kempen trilden afgelopen weekend op zijn digitale grondvesten. Want Werken in de Kempen organiseerde de Digitale Open Bedrijven Dag én de Kempen Quiz-avond op vrijdag 26 en zaterdag 27 maart. Online. Meer dan 4.000 Kempenaren trokken de digitale wereld in en konden zo achter de schermen kijken bij – en in gesprek gaan met - bedrijven uit de regio.  

Twee evenementen organiseren tijdens de corona-lockdown: dat doet Werken in de Kempen gewoon even. Nou ja, éven.. Er ging een hoop (digitaal) geregel aan vooraf maar dat mocht de pret niet drukken. Want meer dan 36 enthousiaste Kempische bedrijven zeiden ‘ja’ tegen dit online evenement en stapten de digitale wereld in met een virtuele tour. Ze zaten live klaar om in gesprek te gaan met werkzoekenden, scholieren en geïnteresseerden.

Kempen Quiz

Maar voordat de bedrijven live gingen, trapte Werken in de Kempen het evenement feestelijk af met de keigezellige Kempen Quiz. Om nóg meer bezoekers voor de Digitale Open Bedrijven Dag warm te maken, en om er een hele gezellige avond van te maken.

Vrijdagavond 26 maart kon je live meespelen en maakte je kans op een vakantie, een fotoshoot of heel veel lekker eten uit de Kempen. Zo’n 200 teams speelden mee met de quiz. Zeven rondes, met elk tien vragen. We sloten de avond in stijl af met livemuziek van Amy van de Weem en Stephan Burgers.
 

4.000 bezoekers, gemiddeld 5 tours

En dan, de volgende dag. Om 10:00 uur verwelkomen Lieke van Loon en Sem van der Borne de bezoekers en de werkgevers. Want dit doen we met zijn allen. Werken in de Kempen organiseerde dit initiatief om juist in deze afstandelijke tijd de kloof tussen werkgever en werkzoekende te verkleinen.

De Digitale Open Bedrijven Dag trok meer dan 4.000 bezoekers. Gemiddeld bekeken zij 5 tours.

“Wij deden mee aan de Digitale Open Bedrijven Dag om enerzijds wat meer naamsbekendheid in die regio te creëren, anderzijds om onze vele vacatures onder de aandacht de brengen”, vertelt Bart Verberne van Caspar de Haan. “Een virtuele tour met hotspots, een social media campagne, een live interview ‘tussen de bedrijven door’ en twee livecontactmogelijkheden boden én bieden geïnteresseerde vakmakers een mooie kijk in ons bedrijf. Blij dat we meegedaan hebben en fijn om dit om met korte lijntjes in een tevens prettige Kempische manier van werken samen op te tuigen!”

 

Arbeidsmarkt op zijn kop door corona? Dat valt wel mee

Er zijn een record aantal vacatures in onze regio. Hoe dit komt? Onze Brainportregio is sterk en draait op volle toeren. Branches zoals techniek, logistiek, bouw, zorg, ICT en e-commerce schreeuwen om extra medewerkers.

Tijd om in gesprek te gaan met deze bedrijven. Bijna alle bedrijven waren te spreken over de mensen die hun bedrijf virtueel bezochten met het oog op een mogelijke carrièreswitch. Waar bedrijven normaal met een loep moeten zoeken naar geschikte kandidaten, kwamen ze tijdens de Open Bedrijven Dag gewoon binnen via de virtuele tour.

“Dit jaar lieten wij via een virtuele tour met trots ons bedrijf zien aan ongeveer 80 mensen”, zegt Veerle van Bree van Redie Interieurs. “Het leuke aan de Open Bedrijven Dag is dat er altijd mensen tussen zitten die serieus interesse hebben in een stageplaats of een baan bij Redie Interieurs. Ook heb je mensen ertussen zitten die nieuwsgierig zijn en vragen stellen over bijvoorbeeld machines die in onze machinepark staan.”
 

Volgend jaar zijn wij er weer!

Heb je dit jaar de Digitale Open Bedrijven Dag gemist? Jammer, maar dan hebben we goed nieuws voor je: de virtuele tours blijven het hele jaar zichtbaar via onze website! Zo kun jij nog steeds een kijkje achter de schermen nemen bij bedrijven uit de regio. Live in gesprek gaan met het bedrijf via de website kan dan helaas niet meer. Dat maakte onze digitale dag zo speciaal.

Volgend jaar hopen we natuurlijk weer gewoon gezellig fysiek met elkaar het evenement te kunnen beleven! Werken in de Kempen blijft als verbinder een gezicht geven aan de lokale arbeidsmarkt en haar bedrijven. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich nu al aanmelden voor de volgende editie via events@werkenindekempen.nl.


Tayfun van Zantvoort

Geschreven door

Tayfun van Zantvoort

Creative Marketing Manager