Van Ham: Zoveel meer dan een tentenbouwer!

Roeli Borrenbergs

Roeli Borrenbergs

Geplaatst op

2 minuten lezen

Sommige mensen kennen Van Ham Tenten & Podia uit Bladel misschien als lokaal tentenverhuurbedrijf, maar in de afgelopen veertig jaar is het bedrijf flink uit zijn voegen gebarsten. Dat blijkt wel uit het gloednieuwe bedrijfspand in Bladel met 19.000 m² aan magazijnen, kantoren en een indrukwekkend wagenpark. Dit is dé uitvalsbasis voor de vaste Van Ham-club, bestaande uit zestig helden, die bouwt aan events in Nederland en daarbuiten. Van feesttenten voor Elsom Open Air tot constructies bij de Formule 1 en grote podiumconstructies voor Tomorrowland. Werken voor festivals, live tv-uitzendingen, de sportwereld en voor bedrijven: bij Van Ham is geen dag hetzelfde.

STERK STAALTJE DOORZETTINGSVERMOGEN

‘Met Hart en Zeil’ is de lijfspreuk van het bedrijf. Dat bleek wel toen de eventsector abrupt stil kwam te liggen door de coronapandemie. Er is geen Van Ham-held de deur gewezen: iedereen werd tijdelijk gedetacheerd. Toch keerde het team al snel terug naar het thuishonk, want door ‘omdenken’ werd in de tussentijd Van Ham Infra B.V. uit de grond gestampt. Vanuit hier maken de helden voortaan ook tijdelijke infrastructuren en constructies voor gemeentes en bouwbedrijven, zoals tijdelijke voet- en fietspaden, bruggen en perrons. Alleen seizoenswerk is al lang verleden tijd. Bij van Ham staan ze 365 dagen per jaar, 24 uur per dag klaar voor hun klanten.

BOUWEN AAN DE TOEKOMST

Wie bij Van Ham werkt, bouwt letterlijk én figuurlijk met het beste gereedschap aan een mooie toekomst. Er is inmiddels wel bewezen dat niet alleen de beste mensen in huis gehaald worden, maar dat er ook alles aan wordt gedaan om hen te houden. Ieder lid van de ‘familie’ is even belangrijk. Of je nu vrachtwagenchauff eur, tekenaar, projectleider of logistiek medewerker bent. Elke held wordt uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen en kan alles worden wat hij of zij wil. Je zou niet de eerste zijn die opklimt van tentenbouwer naar senior project engineer… of zelfs directeur!

OPEN BEDRIJVEN DAG 9 APRIL 2022

Dat ze bij van Ham van hard werken én van Brabantse gezelligheid houden ontdek je tijdens de Open Bedrijven Dag. Wandel tijdens de rondleiding langs het enorme wagenpark, kijk mee over de schouders van de tekenaars, pak een drankje in het café en laat je verrassen. Tijdens vorige edities werden er voor de bezoekers een doolhof, de raket van stripfiguur Kuifje en zelfs een uitkijktoren van maar liefst veertien meter hoog gebouwd. Ook dit jaar staat er zoiets spectaculairs op de planning, dus kom langs en ontdek of jij een echte Van Ham-held bent. 

 

Naast van Ham Tenten & Podia B.V. kun je op deze locatie ook rondkijken bij Van Ham Infra B.V. 123 Floorrent B.V. Eekels Vehuur B.V. en v.d. Aalst Verhuur B.V.. Zo sla je meteeen meerdere vliegen in één klap!


Roeli Borrenbergs

Geschreven door

Roeli Borrenbergs

Eventmanager