Check, check dubbel check: deze stappen moet je als deelnemer doorlopen

Roeli Borrenbergs

Roeli Borrenbergs

Geplaatst op

5 minuten lezen

Je doet mee met de Open Bedrijven Dag, top! Daar komt natuurlijk wat werk bij kijken. Om ervoor te zorgen dat je niets mist hebben we de enige echte Open Bedrijven Dag checklist voor je in elkaar gezet. 

1. Benoem een verantwoordelijke

Jullie hebben je aangemeld. Dat is natuurlijk stap één, maar daarna wordt het tijd om aan de slag te gaan. Benoem één of meerdere collega’s tot organisatoren van jullie Open Bedrijven Dag.

2. Bedenk wat je doel is met de Open Bedrijven Dag

Zorg dat je weet wat het doel is van je deelname. Dat kunnen meerdere dingen zijn, denk aan:

Of misschien heb je zelf nog wel een andere reden om mee te doen. Heb je meerdere doelen? Bedenk dan welke volgens jullie de meeste focus verdient.

3. Zorg dat je vanuit jullie doel je Open Bedrijven Dag vult

Wanneer je doel duidelijk is ga je bedenken hoe je dit doel door middel van de OBD kunt behalen. Doe je bijvoorbeeld mee om sollicitanten te trekken? Zorg dan dat je vooral naar voren laat komen hoe leuk het is om bij jullie te werken of laat collega’s iets vertellen over hun functie.

4. Bepaal of je iets voor kinderen gaat doen

Wanneer je ouders uitnodigt, zullen kinderen al snel volgen. Bedenk wat je voor deze doelgroep wil betekenen. Ga je hiervoor nog extra uitpakken voor hen of niet? Bedenk wel dat dit ook andersom werkt. Wanneer er iets te doen is voor kinderen, zullen ouders ook sneller volgen!

5. Denk na over je dagprogramma

Check! Je hebt al een paar ideeën. Maar zijn deze de hele dag door te zien of te doen? Werk aan je programma. Sommige dingen, zoals een presentatie, kunnen natuurlijk ook tijdens een aantal tijdsblokken te zien zijn. Vergeet dit ook vooral niet te vermelden op jouw deelnemerspagina!

6. Denk na over jouw promotieplan

Laat de buitenwereld weten dat je meedoet met de Open Bedrijven Dag. Hoe je dat doet, is volledig aan jou. Het kan nooit kwaad om naast de promotie die al in je pakket zit nog wat extra’s te doen. Tips vind je hier.

7. Bepaal de rolverdeling voor op de dag zelf

Op de dag zelf zijn er een aantal rollen te vervullen. Je kunt het zo gek maken als je wilt, maar wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

8. Houd je collega’s op de hoogte

Het is belangrijk dat iedereen weet wat de bedoeling is van jullie Open Bedrijven Dag. Je kunt je collega’s gemakkelijk op de hoogte houden door middel van een mailtje, met bijvoorbeeld de onderstaande dingen:

9. Sluit gedeeltes af die je niet wil laten zien

Denk even na welke delen van je bedrijf je wel of juist niet aan de bezoekers wil laten zien. Mogen gasten ergens niet komen? Zorg dat de deuren op slot zitten of print een ‘verboden toegang’ plaatje uit.

10. Denk aan veiligheid

Het is belangrijk dat zowel jouw werknemers als je bezoekers veilig zijn. Bedenk daarom vooraf of het verstandig is dat er een EHBO’er of Bhv’er aanwezig is op de dag zelf. Je bent zelf verantwoordelijk om dit goed te regelen!

11. Nodig mensen uit

In je pakket zit natuurlijk een persoonlijke uitnodiging, maak daar zeker gebruik van! Deze kun je opsturen naar je relaties, maar ook familie en vrienden van je collega’s zijn van harte welkom. Vraag of collega’s deze rondsturen in hun groepsapps!

12. Zet je openstaande vacatures op ons vacatureplatform

Heb je vacatures openstaan? Zorg dan zeker dat je deze rondom de Open Bedrijven Dag online hebt staan op werkenindekempen.nl of werkenindepeel.nl. Misschien zitten er al vacatureplaatsingen bij je pakket inbegrepen, maar anders kun je ze altijd nog los aanschaffen. Tip: link op je eigen website naar de vacatures die bij ons online staan

13. Check, check dubbel check

Loop de stappen nog even na en check of je alles hebt. Natuurlijk ben je vrij om dingen weg te laten of toe te voegen aan deze lijst. Heb je vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met onze Eventmanager. 

Stuur een mailtje


Roeli Borrenbergs

Geschreven door

Roeli Borrenbergs

Eventmanager