Bedrijven in regio's De Kempen, Eindhoven en Tilburg openen hun deuren

Roeli Borrenbergs

Roeli Borrenbergs

Geplaatst op

2 minuten lezen

Op 9 april 2022 is het tijd voor alweer de vierde editie van de Open Bedrijven Dag. Tijdens deze dag openen bedrijven hun deuren waarbij iedereen een kijkje achter de schermen kan nemen. De afgelopen drie jaar vond dit evenement al plaats in de Kempen, maar wegens groot succes zal het event dit jaar ook in de regio's Eindhoven en Tilburg worden georganiseerd!  

Al jaren een succes 

Al sinds 2019 organiseert Werken in de Kempen de Open Bedrijven Dag. Bij de laatste live-editie in 2020 waren er maar liefst 18.000 bezoekers. Begin dit jaar moest het concept in een online jasje worden gegoten in verband met de coronapandemie. Maar ook deze versie van het event werd met open armen ontvangen. 

Een gezellige zaterdagmiddag 

Als bezoeker valt er van alles te beleven tijdens de Open Bedrijven Dag. Het evenement is voor jong en oud dus ook jij bent van harte welkom! Als je nog een studiekeuze moet maken of als je benieuwd bent waar jij na je schoolcarrière terecht kunt komen. Als je overweegt om een carrièreswitch te maken of als je gewoon nieuwsgierig bent naar waar jouw vriend, vriendin, geliefde of familielid elke dag aan het werk gaat. Ook wanneer je graag wil weten wat dat grote metaalbedrijf op het industrieterrein nu eigenlijk maakt of hoe de slagerij op de hoek hun vlees produceert zien we je graag terug op 9 april 2022! 

Krapte op de arbeidsmarkt 

Er is een flinke krapte op de arbeidsmarkt en dat merk je overal. Ook in de kleinere regio’s zie je het steeds weer, bedrijven met tientallen vacatures, maar geen kandidaten. Het evenement van Werken in de Kempen en Werken in de Regio moet ervoor zorgen dat bedrijven meer ambassadeurs krijgen. Enthousiaste Tilburgers, Eindhovenaren of Kempenaren die de meerwaarde zien van het bedrijf dat in hun stad of dorp gevestigd is.  

“Er waren meer dan 300 sollicitaties en gesprekken gepland.” 

Onder de deelnemers uit 2020 waren er dan ook meer dan 300 sollicitaties en gesprekken gepland. Dus deelname kan ook nog eens vervulling van je vacatures betekenen. Aanmelden voor het evenement kan tot en met 16 februari 2022. Doe jij ook mee? Kijk snel op onze website en meld je aan! 

Deelnemers 

Tal van bedrijven in alle drie de regio’s hebben zich al aangemeld voor het event en het belooft dan ook een feestelijke dag te worden. Bijvoorbeeld De Houtwinkel uit Bladel die al meerdere jaren heeft deelgenomen: “Als het gaat om employer branding, is er geen betere methode dan je bedrijf open te stellen. Ook met het oog op de toekomst.” Wil je weten welke bedrijven er allemaal mee doen? Neem dan een kijkje op: www.openbedrijvendag.nl


Roeli Borrenbergs

Geschreven door

Roeli Borrenbergs

Eventmanager